Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el numero 22 del butlletí digital de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Adéu al Nadal "més elèctric" de la història! La pujada del preu de l'electricitat es fixa en 2,3% pel primer trimestre de 2014.

El Nadal 2013 es recordarà com unes vacances plenament electrificades amb històrics esdeveniments en el món elèctric. L' increment inicial de l'11% de la factura elèctrica per part de la subhasta, la posterior anulació de la mateixa per part del govern i la proposta in extremis de pujada d'un 2,3% (per primer trimestre de 2014)passaran a la història com fets indicatius de que el sector energètic precisa d'intervencions substancials per garantir la seva sostenibilitat. El gas, per la seva banda, mantindrà preus.
[Notícia CatalunyaPress]
[Real Decreto-Ley 17/2013, regulación luz]

Quin és el consum ocult del vostre habitatge?

Per poder calcular el consum ocult o basal del vostre habitatge, caldrà fer un senzill exercici de desconnexió de tots els aparells, apagar tot l'enllumenat i electrodomèstics.
Heu aconseguit assolir el consum instantani de 0 kW? El comptador intel.ligent us ajudarà a averiguar el perquè...
A partir d'aquest valor, podreu calcular el cost econòmic, kWh i emissions de CO2 que representa anualment el consum energètic derivat del consum residual no útil de la vostra instal.lació i/o aparells permanent connectats.
[Fitxa 2. Consum Ocult]

Catalunya aprova una moratòria per evitar talls de subministrament durant els mesos d'hivern.

Catalunya aplicarà una moratòria que impedirà a les companyies tallar el subministrament energètic a les famílies més necessitades. La mesura, que ja tenen el Regne Unit i França, s'aprovarà en la llei d'acompanyament de pressupostos. Les xifres (limitades) publicades per Iberdrola i Endesa mostren que a Espanya, el 2012, els talls de llum per impagament van arribar al 5% dels clients. És a dir, en conjunt, van executar més de 1.100.000 desconnexions. A Catalunya, segons el Síndic de Greuges, actualment 193.000 famílies no poden pagar els rebuts de la llum, l'aigua o el gas en un termini adequat.

[Què vol dir Pobresa Energètica? A qui afecta? Informe Síndic Greuges]

Recomanem aquests videos animats per sumar-se a l'energia intel.ligent.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat