Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el numero 21 del butlletí digital [primer de la fase 2013-2014] de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Benvingut/da a la campanya comptadors intel.ligents, benvingut/da a la nova cultura energètica!!!

Benvingut a l'estalvi intel.ligent. Amb l'ajuda del comptador intel.ligent, més de 100 famílies de Sabadell ja han estalviat de mitjana el 13,1% de la seva factura elèctrica.
Disposareu del comptador durant 6 mesos i us farem arribar fitxes amb els pasos a seguir per assolir l'estalvi desitjat. Tota la informació sobre l'aparell i el seu ús, així com del software que l'acompanya la trobeu a la guia de consum intel.ligent i el manual d'instruccions de l'aparell.
[Web campanya comptadors]

Com descarregar-se la versió actualitzada de l'eLink?

Per tal d'assegurar una correcta descàrrega i tractament de les dades de consum recollides per la consola del comptador, cal descarregar-se e instal.lar la última versió de l'eLink (software que acompanya el comptador).
Per fer-ho cal seguir els següents pasos:
1. Accedir al link del programa de transferència d'arxius gratuïts ZendTo.
2. Descarregar l'arxiu.
3. Instal.lar-ho seguint les instruccions genèriques del vostre sistema operatiu
4. Configurar els paràmetres bàsics de la vostra tarifa (potència, preu, etc)

[Descarregar eLink versió PC] NOTA: L'arxiu restarà disponible només 7 dies des del dia 03.12.2013.

[Descarregar eLink versió Mac]

Què consumeix cada aparell? Juga amb el comptador per esbrinar-ho...

Una de les activitats inicials recomanades per aprofitar el comptador intel·ligent és identificar i apuntar el consum dels diferents aparells electrodomèstics que tenim a la nostra llar. Tot i que tenim idees clares al respecte d’alguns aparells (el forn consumeix molt, etc.), de ben segur que trobeu sorpreses (positives i negatives) al respecte del consum d’alguns aparells... Us proposem un joc, apagueu i desconnecteu tots els aparells de la casa,i amb l'ajuda del comptador, aneu engegant-los un a un, i podreu apuntar el seu consum!
[Fitxa 1.Què consumeix cada aparell?]

Consum energètic d'aparells electrodomèstics i etiquetatge energètic.

L'ICAEN disposa d'una aplicació informàtica que permet calcular el consum energètic derivat dels aparells elèctrics i electrònics en funció de la seva etiqueta energètica. Una eina molt recomanable en el moment de fer l'adquisició d'un aparell. Recordeu que el cost associat a un aparell és molt superior durant el cicle d'ús del mateix.

[Més informació]

Què és la certificació energètica d'edificis? Qui està obligat? Com funciona?

A partir de l'1 de juny de 2013 serà obligatori disposar del certificat energètic per a edificis o vivendes que es venguin o es lloguin, i per a edificis públics de més de 500 m2. L'ICAEN, organisme encarregat de gestionar la certificació d'eficiència energètica d'edificis a Catalunya gestiona aquest tràmit, que ha de ser signat i certificat per un tècnic competent.
[Certificació d'Eficiència Energètica d'Edificis]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat