Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Si no pots visualitzar de forma òptima
aquest butlletí clica aquí.

Núm 18. Abril 2013

Digues la teva! Sessió d'intercanvi d'idees sobre la campanya comptadors. 11 d'abril 2013. 18,30hores.

La propera sessió presencial de dinamització/intercanvi entre tots els participants de la campanya tindrà lloc el proper dia 11 d'abril de 2013 a les 18h 30 a la sala 5 del Casal Pere Quart. L'objectiu de la sessió és intercanviar impressions, valoracions de la campanya, lliurar l'informe individual a cada llar participant, aprofundir sobre el tema de la factura elèctrica i compartir estratègies per l'estalvi d'energètic. Confirmar assistència a oficinaenergia@ajsabadell.cat o bé per telèfon al 937453314.

Ara que ja coneixes el teu consum, passem a l'acció!

Ara que ja coneixem amb profunditat el consum de cada aparell, la seva rellevància en el consum total de l'habitatge, la nostra corba de consum o perfil (visible un cop descarregades les dades al software e-link), així com els nostres hàbits, és el moment de prendre acció per l'estalvi. Escriu el teu pla d'acció, i marca't un objectiu...Tant el comptador com el software eLink t'ajudaran a aconseguir-ho!!!

[Fitxa 5. Pla d'acció]

FACUA adverteix sobre les ofertes de les comercialitzadores elèctriques, més cares que la tarifa d'últim recurs.

Abandonar la TUR és un decisió poc recomanable en el millor dels casos i un autèntic disbarat si es contracten les tarifes més cares, les que ofereixen les tres principals companyies, adverteix FACUA. Una anàlisi realitzada revela que els supòsits descomptes que ofereixen les principals companyies en realitat encareixen la factura fins a un 11%. Es denuncia la publicitat enganyosa del sector i les pràctiques fraudulentes en què incorren els seus comercials, que van als domicilis dels usuaris per oferir descomptes que no s'ajusten a la realitat o estan condicionats a la contractació de serveis addicionals que inflen els rebuts i el fals compromís que les tarifes no pujaran en un o diversos anys. L'associació ha fet una anàlisi sobre les ofertes d'Iberdrola, Endesa, Gas Natural Fenosa, HC Energia i E.On al gener de 2013 enfront de la tarifa d'últim recurs (TUR) fixada pel Govern.
[Notícia complerta] [Taula comparativa]

El preu de l'electricitat (TUR) es redueix un 6,7% arran de la baixada del preu de la subhasta elèctrica.

La tarifa d'últim recurs (TUR) d'electricitat, a la qual estan acollits la majoria de consumidors domèstics, s'abaratirà al voltant d'un 6,7% a partir de l'1 d'abril, la primera baixada des que va entrar en vigor aquest sistema el juliol del 2009.Aquest abaratiment repercutirà en una baixada real de la tarifa sempre que el govern espanyol mantingui congelats els "peatges", que suposen l'altra meitat de la tarifa i amb els quals es retribuïxen els costos regulats -transport, distribució, primes a les renovables i moratòria nuclear-. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ja ha manifestat la intenció de no tocar els peatges al segon trimestre.
[Preus de l'energia]

Sabadell se suma a l'Hora del Planeta amb més de 7.000 ciutats d'arreu del món.

La campanya "L'Hora del Planeta" (liderada per WWF a Espanya) alerta sobre les conseqüències del canvi climàtic i va fer una crida global a l'apagada voluntària d'enllumenat el dia 23 de març. Engloba ciutadans, empreses, organitzacions, escoles, i més de 6.540 ciutats a 140 països hi van participar l'any 2012. Sabadell ha participat a l'edició del 2013 amb l'apagada de la Torre de l'Aigua i l'edifici consistorial.

[L'Hora del Planeta]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat