Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Si no pots visualitzar de forma òptima
aquest butlletí clica aquí.

Núm 17. Març 2013

Vols rebre informe individual del teu consum elèctric? Necessitem les dades emmagatzemades al monitor Efergy!

Amb l'objectiu de poder fer un primer informe individual de cada llar, necessitem que t'instal.lis el software eLink al teu ordinador (descarregar arxiu .rar eLink) i ens facis arribar les dades descarregades del teu monitor segons les instruccions especificades al següent apartat d'aquest butlletí. L'informe serà lliurat a la sessió de dinamització/intercanvi entre tots els participants de la campanya, que tindrà lloc el proper dia 11 d'abril de 2013, a les 18,30hores al Casal Pere Quart, sala 5. Aquell dia podrem intercanviar problemes, idees, suggerències, i ens endinsarem una mica més en els diferents aspectes de la factura elèctrica.
[Descarregar software eLink]

Instruccions per descarregar les dades del monitor al teu ordinador i fer l'enviament

Les dades emmagatzemades al monitor Efergy s'han de descarregar a l'ordinador per tal de poder visualitzar-les amb el software que acompanya el comptador.
L'enviament de les dades s'ha de fer abans del 15 de març. per correu electrònic a oficinaenergia@ajsabadell.cat especificant nom, cognoms i número de comptador.

[Instruccions descàrrega dades Efergy]

Quins són els teus hàbits energètics?

Els hàbits energètics defineixen una part molt significativa del nostre consum. Les bones notícies és que són modificables i adaptables a noves pautes de consum. Et proposem una enquesta per conèixer els teus hàbits energètics i detectar oportunitats de millora.

[Fitxa 4. Hàbits energètics]

"L'energia a casa: segueix-li la pista!", joc interactiu sobre l'ús de l'energia a la llar.

El joc L'energia a casa: segueix-li la pista!, és una eina d’aprenentatge, conscienciació i difusió del coneixement del bon ús de l’energia. Està estructurat en diferents pantalles que corresponen a les diferents estances d'una casa, on es trobaran un seguit d'elements que representen situacions incorrectes relatives a l'estalvi i bon ús de l'energia a casa.
[Joc l'Energia a Casa]

Us recomanem el visionat del reportatge 30 minuts de TV3: "Un rebut amb poca llum".

"30 minuts" ha volgut descobrir què s'amaga darrere la factura elèctrica fent llum sobre un sector no gaire transparent. En el reportatge s'explica que, de cada euro que es paga en el rebut, només 30 cèntims són per fer electricitat; la resta es destinen als diferents peatges, subvencions i primes. Diners que es destinen, per exemple, a compensar les centrals que estan aturades perquè ha baixat la demanda d'electricitat. O a pagar l'extrapeninsularitat, és a dir, el cost extra que suposa generar electricitat a les Canàries, Ceuta i Melilla, on es fan servir sistemes obsolets. També a incentivar la implantació d'energies renovables.

[Accés al video]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat