Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el numero 14 del butlletí digital [primer de la fase 2012-2013] de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Benvingut/da a la campanya comptadors intel.ligents, benvingut/da a la nova cultura energètica!!!

Benvingut a l'estalvi intel.ligent. Amb l'ajuda del comptador intel.ligent, més de 72 famílies de Sabadell ja han estalviat de mitjana el 12,53% de la seva factura elèctrica.
Disposareu del comptador durant 6 mesos i us farem arribar fitxes amb els pasos a seguir per assolir l'estalvi desitjat. Tota la informació sobre l'aparell i el seu ús, així com del software que l'acompanya la trobeu a la guia de consum intel.ligent i el manual d'instruccions de l'aparell.
[Web campanya comptadors]

Com descarregar-se la versió actualitzada de l'eLink?

Per tal d'assegurar una correcta descàrrega i tractament de les dades de consum recollides per la consola del comptador, cal descarregar-se e instal.lar la última versió de l'eLink (software que acompanya el comptador).Per fer-ho cal seguir els següents pasos:
1. Verificar que hi hagi connexió a internet.
2. Instal·lar la versió inclosa al CD lliurat. S'instal·larà un Framework necessari per visualitzar correctament l'aplicació.
3. Desinstal·lar el programa des de Panel de Control\Agregar o quitar programas (el Framework no s'eliminarà). El programa té el nom de "elink".
4. Tornar a instal·lar el programa de nou però a partir de l'arxiu amb extensió ".exe" que trobareu en el següent enllaç.
Si teniu problemes amb la instal.lació, poseu-vos en contacte amb l'OME - 937453314 (Neus Parés).

Què consumeix cada aparell? Juga amb el comptador per esbrinar-ho...

Una de les activitats inicials recomanades per aprofitar el comptador intel·ligent és identificar i apuntar el consum dels diferents aparells electrodomèstics que tenim a la nostra llar. Tot i que tenim idees clares al respecte d’alguns aparells (el forn consumeix molt, etc.), de ben segur que trobeu sorpreses (positives i negatives) al respecte del consum d’alguns aparells... Us proposem un joc, apagueu i desconnecteu tots els aparells de la casa,i amb l'ajuda del comptador, aneu engegant-los un a un, i podreu apuntar el seu consum!
[Fitxa 1.Què consumeix cada aparell?]

Actualitzats els preus energètics a setembre de 2012, amb caigudes de la demanda tant d'electricitat com gas i combustibles.

L'ICAEN ha publicat els últims preus i indicadors energètics a Catalunya corresponents al mes de setembre de 2012. Hi ha una caiguda sensible de la majoria d'indicadors, amb decreixement de la facturació elèctrica (2,1%), de la demanda de gas natural (1,5%), de la producció bruta d'energia (3%) així com del consum de carburants de l'automoció (7%), respecte l'any anterior. La conjunció de les mesures d'eficiència impulsades arreu com la contenció de consum arran de la crisi han generat corbes decreixents respecte al 2011.
[Més informació]

La nova Directiva d'Eficiència Energètica marca el full de ruta de l'eficiència a nivell europeu.

La Directiva estableix un marc comú de mesures per al foment de l'eficiència energètica de la Unió per assegurar l'objectiu del 20% d'estalvi per al 2020. Entre les mesures més aplicables a nivell local, es fomenta la rehabilitació, s'estableixen mesures obligatòries per l'adminitració local i la dinamització dels mercats d'electricitat i gas.
[Directiva Eficiència Energètica UE 2012]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat