Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Oficina Municipal de l'Energia de Sabadell
Normativa i eines de suport
Instal·lacions solars
Comptadors intel·ligents
Vehicle Elèctric
Projecte 50_50
Jornades i Activitats
Contacte
Estalvia energia a la llar
Finestres

Aprofiteu la calor del sol aixecant les persianes durant les hores d'assolellada. A la nit, en canvi, tanqueu-les, a fi que no es perdi calor a través dels vidres de les finestres. La calefacció solar és gratuïta, com també la llum natural.

Finestra

Aprofiteu sempre que sigui possible la llum natural. És millor per a la vista i no us ho carregaran en el rebut de l'electricitat.

Juntures finestres

Per no perdre l'escalfor que hem aconseguit, instal·lem tires de passa-pas a les juntures i escletxes de les finestres: a més a més, estalviareu d'un 5 a un 10 % de l'energia emprada per escalfar o refredar.
Obriu les finestres només el temps necessari. En general, n'hi ha prou amb 10 minuts per ventilar una habitació.

Dutxa

Tingueu present que un bany consumeix 3 cops més energia que una dutxa i a més amb un bany es gasta entre 4 i 5 cops més aigua.

Aixeta

Repareu les aixetes que degotin. Una gota cada segon suposa un consum mensual de 1.000 litres. Una cisterna que degota pot perdre fins a 150 litres d'aigua diaris.
No deixeu l'aixeta oberta en rentar-vos les dents o quan us ensaboneu a la dutxa.

Nevera

Mireu de no obrir i tancar la porta de la nevera constantment. S'hi perd molt fred.

Els captadors solars són una bona solució per a obtenir aigua calenta i calefacció.
Una instal·lació de 2-3 m² de captadors solars pot produir la major part de l'aigua calenta sanitària necessària per a un habitatge familiar, amb un estalvi de 90 a 120 euros l'any.

Solar tèrmica
Temperatura d'hivern
Temperatura d'estiu

A l'hivern, n'hi ha prou de mantenir una temperatura de 19-20ºC per gaudir d'un confort adient.
Reduir la temperatura un grau comporta un estalvi d'energia del 8%.

A l'estiu. amb una temperatura de 25ºC estaràs prou bé i no consumiràs en excés.

Bombeta
Mòduls fotovoltaics

Sempre que una bombeta hagi d'estar moltes hores funcionant, és molt millor treballar amb bombetes fluorescents compactes, duraran molt més!
De tota l'energia que gasta una bombeta normal, només el 5% és llum, la resta és calor. Amb les bombetes d'estalvi, al voltant del 30% és llum i duren molt més.

Valoreu també la possibilitat d'instal·lar mòduls solars fotovoltaics per a produir energia elèctrica. Poden ésser connectats a la xarxa o aïllats.

No feu servir la rentadora ni el rentavaixelles fins que no siguin ben plens, ja que consumeixen pràcticament la mateixa electricitat tant si són plens com buits.

Ús dels electrodomèstics

Eviteu que hi hagi llums encesos inútilment. Netegeu les bombetes, d'aquesta manera n'augmentareu la llum i us duraran més. Feu-ho quan estiguin apagades i fredes.

Utilitzeu el servei públic de transport: el metro, l'autobús o el tren per desplaçar-vos o bé la força motriu de les cames.

Dins de casa
Transport públic
CUIDEM L'ENERGIA!

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat