Ajuntament de Sabadell  
 Oficina de Patrimoni
Destaquem

Per la Festa Major de Sabadell visiteu l'arxiu!

Amb motiu de la Festa Major de Sabadell, el 4 de setembre l'Arxiu Històric de Sabadell (AHS) obrirà les portes. Els ciutadans que s'hi vulguin arribar podran fer una visita guiada a la Casa Ponsà i veure com és per dins l'Arxiu de la ciutat.

Les visites es faran en dos torns, a les 10.30 h i a les 12 h. Podeu fer una reserva prèvia indicant el nombre de persones, nom i telèfon de contacte al ahs@ajsabadell.cat, al telèfon 93 726 87 77 o bé a Facebook.

Aquesta és una oportunitat excel·lent per descobrir el paper d'aquest servei en la preservació del patrimoni documental de la ciutat i com els sabadellencs es poden sentir partícips en la salvaguarda i custòdia de la memòria individual i col·lectiva.
bannervisites
El fons fotogràfic de l'AHS accessible a través del portal Imagina

Imagina és el portal d'imatges creat per la Xarxa d'Arxiu Municipals de la Diputació de Barcelona que té per l'objectiu garantir una eina de gestió de les col·leccions fotogràfiques conservades en els arxius municipals dels ajuntaments i, alhora, promoure'n el seu accés i difusió.

A Imagina podreu trobar-hi part del fons Francesc Casañas Riera, el fons Jaume Avellaneda Camins i una part de la col·lecció local on destaquen reportatges com el Panorama Fotográfico de 1881 o un reportatge actual de les masies de Sabadell fet per Norbert Vila i que també es va fer servir per l'exposició de Festa Major del Museu d'Història. Paulatinament s'hi aniran incorporant més imatges.
Nou canal de videos de l'AHS

L'Arxiu Històric de Sabadell, que conserva i gestiona un gran nombre de documents audiovisuals sobre la nostra història local, participa en l'efemèride anual del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual i aquest any 2016 ho fa inaugurant un canal de videos a la plataforma Youtube, on es poden visualitzar pel·lícules dels nostres fons que han estat digitalitzades, algunes d'elles també disponibles al canal Vimeo.

Encetem aquest canal amb l'emissió de l'audiovisual "Entrada de les tropes nacionals a Sabadell i primera Missa de la Victòria, 27 de gener de 1939", de Josep Esteve i Codina.
El film mostra l'entrada del bàndol nacional a la ciutat de Sabadell i la missa celebrada a la Rambla, a l'alçada del carrer Àngel Guimerà i oficiada per Mossèn Ernest Mateu. Us oferim la versió íntegra d'aquesta filmació única i us animem a seguir aquest canal.Foto edifici

Arxiu Històric Municipal de Sabadell
Carrer Indústria, 32-34,
Sabadell 08202
Telèfon: 93 726 87 77 / 93 726 81 21 / 93 747 81 55
Fax: 93 727 57 03

ahs@ajsabadell.cat

© Ajuntament de Sabadell,
tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat