Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Agenda 21 Escolar de Sabadell Informa

Si no pots visualitzar de forma òptima la informació, clica aquí

Número 22. Març de 2013.

Arrenca la comissió de treball que planificarà els actes de celebració del 10è aniversari del programa Agenda 21 Escolar de Sabadell.

El curs 2013-14 esdevindrà el 10è aniversari del programa. Després de proposar una primera enquesta online sobre els interessos dels centres, engega el treball d'una comissió específica de treball per planificar i detallar els actes del 10è aniversari. Hi haurà dues trobades en aquest curs escolar, la primera d'elles el proper 14 de març de 2013 en format de dinar de treball a les 13hores al Centre de Cívic de Calbalsach (Creu Alta).
[Resultats enquesta]

L'Ajuntament edita un material sobre la factura elèctrica domèstica adreçada a ESO, Batxillerat i famílies.

Des de l'Ajuntament de Sabadell volem posar a les vostres mans un recurs divugaltiu/pedagògic sobre la factura elèctrica i estalvi energètic a la llar.Està orientat a 2n cicle d'ESO, Batxillerat, escoles d'adults i famílies, amb l'objectiu d'aportar coneixements i resoldre dubtes sobre la factura elèctrica domèstica. Es configura com el dossier de l'alumne/professorat d'un taller d'1 hora de durada que s'oferirà de forma regular a la programació anual del Ciutat i Escola 2013-2014.
[Descarregar Dossier Factura Elèctrica]

Malbaratament alimentari - publicació de la Generalitat per evitar el consum irresponsable d'aliments.


Del total de les disponibilitats alimentàries sò­lides que adquireixen les famílies, els restau­rants i els comerços al detall de Catalunya, es malbarata el 7% (34,9 kg/habitant i any), xifra que equival a llençar el menjar consumit durant 25,5 dies o a nodrir més de 500.000 persones durant un any. Aquesta publicació treballa aquest tema tan candent i necessari a la nostra societat.
[Descarregar publicació]

EDUCOIL - projecte europeu d'impuls de la recollida selectiva d'oli domèstic.

S'estendrà pel Vallès Occidental un projecte integral d'economia verda, que mitjançant la recollida selectiva d'oli domèstic a centres educatius, genera ocupació en centres especials de treball. Sota un projecte Life, aquesta iniciativa ha elaborat materials i activitats didàctiques específiques pel públic escolar. Si esteu interessats en participar-hi del projecte, contacteu amb marivi@doliabio.net.

[Més informació]

Mecambio.net - guia de proveïdors alternatius per canviar el nostre model de consum.

Canviar el món a base de petits gestos és la base de la sostenibilitat...
Amb iniciatives com les de Mecambio.net és cada cop més senzill ja que aglutina noves formes de contractar l'energia, l'assegurança de la llar, compra de roba, materials diversos, alimentació... Se'ns acaben les excuses per no aplicar-ne alguns d'aquests consells...

[Mecambio.net]

AGENDA


8-10.03. Fira Natura Lleida. +

14.03 Fi termini Contes de Ciència. +

15.03. Fi termini Energy Bits. +

21.03. Conferència Futur Viable? +

21 GESTOS PEL PLANETA

[7] Canviar les bombetes pot il.luminar el futur dels teus néts?


Les bombetes de baix consum o eficients han proliferat, també les tipus LED. Desprenen menys calor i il.luminen més eficientment. Una bombeta de 20W i 12.000 hores de funcionament estalviarà més de 70 EUR en tot el seu cicle de vida, comparat amb una bombeta clàssica de 100W. La UE ha prohibit bombetes de forma progressiva, amb l'objectiu d'estalviar energia per abastir 11 milions de llars al 2020. Cal comprar bombetes eficients però de qualitat!!!
Basat en: Generation Awake (Comissió Europea)

Concurs de videos Energy Bits, programa televisiu sobre l'ús sostenible de l'energia.


Energy Bits és un programa que gira al voltant d'un projecte mediàtic transversal sobre l'ús sostenible de l'energia. En la producció del programa, hi han participat 11 països europeus, entre ells TV3. Energy Bits inclou també un videojoc educatiu, un documental participatiu i un concurs internacional per a escoles.adreçat a joves i adolescents d'entre 11 i 18 anys.
Per participar-hi, els estudiants han d'elaborar un vídeo, d'una durada menor a 3 minuts, fins el 15 de març.
[Energy Bits]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat