Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Agenda 21 Escolar de Sabadell Informa

Si no pots visualitzar de forma òptima la informació, clica aquí

Número 18. Novembre de 2012.

Quatre centres del programa 50/50 estalvien 94.996 kWh, i rebran ajuts en espècie per valor de 1.800 euros.

L'avaluació de resultats del curs 2010-2011 dels centres participants del 50/50-programa d'estalvi energètic compartit és molt positiva pels centres de La Romànica, Miquel Carreras, Nostra Llar i Sant Julià. El seu estalvi d'energia respecte la mitjana dels tres cursos anteriors els hi genera una compensació ajuts en espècie per valor de 1.800 euros, d'acord amb les bases reguladores.
[Resolució Ajuts Espècie Energia 50/50] [Programa 50/50]

Presentació als centres participants de la campanya Som Agenda 21 Escolar! pel 22 de novembre.

Tres càpsules audiovisuals divulgatives sobre els projectes d'Agenda 21 Escolar: "Gestió d'aigua i energia", "L'hort escolar" i "Gestió residus", on es visualitza la curiositat, el descobriment, la cooperació, el respecte i la il·lusió dels participants.. L'acte es programa el dia 22 de novembre a les 9,45 hores a l'auditori del Casal Pere Quart.
[ESDi]

Residus de qualitat - es convoca un concurs de bosses reutilitzables per alumnat escolar del Vallès Occidental.

El Consorci de Residus convoca un concurs de disseny de bosses reutilitzables a les escoles de la comarca i vol incidir en la necessitat de fer servir bosses reutilitzables. Una aplicació web permet al participant fer un disseny per una bossa reutilitzable. El premi pel disseny guanyador, que serà escollit per un jurat i per la votació popular, és un tiratge de bosses amb el seu disseny per l'escola.
[Web Residus de Qualitat] [Guia d'Activitats Educatives Consorci]

Adéu UNESCOCAT!


El Centre UNESCO de Catalunya (Unescocat) ha aturat l'activitat a causa de les dificultats econòmiques, segons ha anunciat en un comunicat a la web, en el qual també informa que rescindeix el contracte laboral als vint-i-un treballadors. És sense dubte una trista notícia pel món de la sostenibilitat local, especialment pel que fa al tractament integral i transversal de temes internacionals en matèria de sostenibilitat.
[Web UNESCOCAT]

La XESC aprova el seu pla de treball pel curs 2012-2013.

La Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) va aprovar el pla de treball 2012-2013, i memòria 2011-2012 a la sessió de treball amb els representats institucionals de les 16 xarxes locals i la Generalitat de Catalunya. Pel curs 12-13, la XESC treballarà en quatre comissions: espais d'intercanvi, recursos pedagògics, formació i recerca i web.
[XESC]

El Departament d'Ensenyament fomentarà l'Aprenentatge-Servei a 100 centres catalans.

El Departament d’Ensenyament ha posat en marxa un projecte per impulsar el servei comunitari als centres educatius de Catalunya. Aquest curs escolar participen en el programa pilot 100 centres educatius. L’Aprenentatge Servei (ApS) és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. És, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.
[Centre Promotor d'Aprenentatge-Servei]

AGENDA


5-11.11. FICMA 2012. +

17-25.11. Setmana Europea de la Prevenció de Residus. +

22.11. Presentació de Som Agenda 21 Escolar!

26-30.11. 12º Congreso Nacional de Medio Ambiente. +

21 GESTOS PEL PLANETA

[3] Es pot jutjar un llibre per la seva coberta?


Es quedem espantats de tot el paper que fem servir al dia. Tot i que només un 2% del paper mondial es fa servir per la producció de llibres, la nostra tria pot significar un canvi. En el moment de compra, cal mirar l'interior de la coberta: moltes editorials fan servir paper reciclat, Totalment Lliure de Clor, amb certificació forestal sostenible FSC, sota el programa Amigos de los Bosques. A més a més, el llibre electrònic estalvia paper, aigua, consum de benzina, etc...

Basat en: Generation Awake (Comissió Europea)

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat